Semenawa terimi, “seme” kelimesinin (責 め) işkence veya işkence etmek ve “nawa” (縄) (ip) kelimelerinin birleşimi ile ortaya çıkmıştır. Günümüzün erotik pratikleri ile ilgili olan seme kavramı, usta Itoh Seiu’nun sanatına, yazılarına ve felsefesine kadar uzanır.
Itoh, 1882’de Japonya’nın Meiji döneminde, Tokyo’da doğdu. Meiji, İmparatorluk egemenliğinin restorasyonu ve Shogunate hükümet yapısının yerini alan Japonya’da hızlı bir dönüşüm ve modernleşme dönemiydi. Itoh’un seme konusundaki ilgisi en eski kitaplarında ikiye ayrılır: Seme No Kenkyu (1928) ve Seme no Hanashi (1929), İşkence Araştırmaları ve İşkence Hikayesi. Bu kitaplar Japon tarihinde işkencenin etkisini araştırdı, sadece ilgili teknikleri değil, aynı zamanda seme ile ilgilenmenin arkasındaki psikolojiyi de incelediler.
1. What is Semenawa?
Erotic Torture
İşkencenin erotik doğası, Japon erotik sanatı ve Japon SM’sinde yinelenen bir temadır. Batıdaki sanat ya da tasarıma odaklanmış bondage kültürünün aksine, Japon ip esaretinin temeli, kökünde cinsel ve erotik bileşene sahip olan erotik bir sadomazoşizm kültürüne sahiptir.
Erotik temelli işkence süreci, Japonya’da 20. yüzyıldan başlayarak 1950’lerde ve 1960’larda Japon erotik dergilerinde, resim, hikaye ve kılavuzlarda yayınlamaya başladıkça kitlelere ulaşmış nispeten yeni bir kültürel fenomendir. SM geleneği Japon kültüründe daha derin köklere sahip olsa da, toplum kültüründeki ifadesi çok daha yeni bir kavramdır.
Özellikle fotoğrafçılıkta (örneğin Sugirua Norio’nun çalışması) semenawa’nın tasvirleri, modelin ifadesinin ve duygularının yakalanmasına, iple bağlamanın kendisinden çok daha fazla odaklanır. Sugiura ve Nureki Chimuo’nun bu konudaki workshopları ve çalışmaları Japon SM kültürünün en iyi örnekleri ve semenawa’nın özünü yansıtır diyebiliriz.
A Depiction of a Semenawa Scene
Rope restraint is not only for immobilization and restraint; it is also a tool of interrogation and torture. “Ebi-seme” and “suruga-toi” (hands and feet tied behind the victim's back and suspended from the ceiling by a rock), along with other binding techniques, are rope-based torture techniques from the Edo period. Modern Japanese kinbaku rarely uses these exact techniques, but contemporary combinations of these techniques have still been derived from Japanese aesthetics.
Güvenlik kurallarına uyulsa bile, bağladığınız kişinin (bottom) acı çekmesi için pek çok yöntem ve yol vardır. Askıya alarak vücudunun hassas bölgelerinde düğümler kullanmak, ipleri vücudunun çevresinde sıkı bir şekilde dolamak, esaret altındayken kamçılamak, rahatsız edici duruşlara zorlamak… Ancak, semenawa sadece birine acı çektirmek için kullanılmaz. Semenawa bir tür “acı çekmenin güzel hali” dir.
An experienced nawashi first ties up their model and secures the rope to a suspension point or other stationary object. Then, the nawashi steps back and observes, giving the model time to acclimate to the rope. Only after this acclimatization process will the nawashi add the next piece of rope to the model. Layers of acclimatization allow for adding new rope, removing rope, taking a break, or moving the model to the next stage. As they increase the intensity or move to different postures, they allow endorphins to slowly spread throughout the body. They observe their model gradually entering what is called a "rope drunk" state. Only then does the nawashi finally resort to methods like waxplay or whipping, bringing the model to climax. This is "beauty in pain / semenawa." Aftercare, such as cuddling the model to soothe them after slowly lowering them, brings this process to a satisfying conclusion.
Pleasure and Endurance
“Fiziksel ağrının kullanılması, eşinizin dayanıklılık hissini hissetmesini sağlayan bir kanal olabilir, ancak bu sadece bir tanesi değildir. Rahatsızlık, duygusal ya da psikolojik yoğunluk, bedeni ya da konumlandırmayı vurgulayarak elde edilen çıkmazlar, dayanılması gereken bir şey hissi yaratabilir. -Yukimura Haruki ”
Japon nawashiler arasında, Nureki Chimuo, Yukimura Haruki ve Naka Akira gibi ustalar, bu kinbaku tarzıyla ilgili yorumlarıyla ünlüdür. İtalyan nawashi Riccardo Wildties da Avrupa’da önemli bir semenawa uygulayıcısıdır.
Modern Semenawa
Gelenek, 1980’lerde ve 1990’larda Nureki Chimuo ve Naka Akira tarafından modernize edilerek geliştirilmiştir. Ayrıca büyük usta Akechi Denki ‘nin ve onun geleneğini izleyenlerin katkıları da yadsınamaz.
Modern semenawa’nın amacı, partnerin mazoşist arzularını hem güzel hem de zevk verici hale getiren bir şekilde beslemektir. Sıklıkla “ağrı oyunu (pain play)” veya ip sadizmiyle (rope sadism) karışan semenawa, daha karmaşık ve zor bir süreçtir.
Erotic torture rope scenes encompass both the pain/endurance aspect and more erotic elements. The intensity of the person being bound stems from feelings of helplessness and surrender, combined with an intense emotional and physiological response to the rope. Semenawa scenes, generally starting with a basic bond and progressing in an increasingly intensified form and manner, gradually show and convey both the pain and the pleasure of the suffering they are forced to endure.
2. Being Bottom in a Semanawa Scene
Semenawa’nın sadece bağlayan kişinin becerisi ve niyetiyle ilgili olmadığını, gerçek semenawa ruhunun iplerin içinde bağlı olan kişi tarafından yaratıldığını düşünüyoruz. Stil ve teknik ne olursa olsun, aynı ruh akışkanlığını yaşamayan ve büyüsünü paylaşmayan bir rigger / bunny birlikteliğinde veya sahnesinde semenawa’nın gerçekleşeceğine inanmak oldukça zor. Özellikle izleyenleri etkileyen, büyüsü altına alan bu derin güzellik ancak bu şekilde ortaya çıkabilir. Bu sadece show değil, gerçektir de aynı zamanda.
Semenawa’yı Anlamak
Semenawa is a disturbing, challenging struggle. It's not a technique, genre, or play you can take lightly. Semenawa is an experience that pushes you to the limits of your flexibility, makes you question yourself, stops time, makes you sweat, and shakes you up.
Bu noktada kendinize neden bunu yapmak istediğinizi sormalısınız. Buna vereceğiniz cevap sizi bu deneyime hazır olup olmadığınızı sorgulamak için önemlidir. Amaç daima beklentilerinizden farklıdır. Beklenti, içsel manzaranızdan, gerçek arzularınızdan ve ihtiyaçlarınız hakkındaki gerçeklerle yüzleşerek büyür ve olgunlaşır. Amaç ise, odak noktası ve sorumluluklarınızla şekillenir. Bu yüzden kendinizle ilgili her keşif beklentileriniz gibi olmayabilir, sizi hayal kırıklığına da uğratabilir. Semenawa’nın doğasını anlamak bu yüzden önemlidir.
Yukimura Hariku
https://vimeo.com/159958245
Sources:
http://Kinbakumania.com
http://discoverkinbaku.com
USD
(TRY ₺)














