Kinky Pratiklerde Tasma (Collar) Ne Anlama Gelir?

Collaring Ceremony – October 27th 2012 – Blog Of alec Purves

Collaring Ceremony – October 27th 2012 – Blog Of alec Purves

Bir ilişki dinamiğinde tasma, biat ve aidiyet göstergesi olarak kullanılır. Tasma, kimi topluluklarda veya ilişkilerde resmi bir tasma töreni ile verilir. Bu; tasma takma töreni, takan kişinin (itaatkar / köle) fiilen bir BDSM yaşam şekline geçtiğini ve artık hayatınızdaki konumunu gösterir. Bu aynı zamanda uzun süreli bir D/ s ilişkisini de sembolize eder. Ancak bu tören veya ritüel herkes tarafından kabul gören veya uygulanan bir gelenek değildir. Tasma takmak ve onu sahiplenmek, eğitimin bittiği anlamına gelmez. Genel ve temel eğitimini tamamlayarak belli başlı yeteneklere eriştiğini ve daha sürecin devam ettiğini de gösterir.

Bir kişiye resmi olarak bir tasma takılmadan önce, kişinin eğitim programı süresince belli aşamalarda farklı tasmalar verilebilir. Bunlar;

  1. Koruma Tasması;
  2. Değerlendirme Tasması (Collar of Consideration),
  3. Eğitim Tasması,
  4. Görev Tasması
  5. Resmi Tasma (köle tasması) ve
  6. Sahne (Scene) Tasması.

Başlangıçta itaatkara/köleye bir koruma ya da dikkat tasması takılır ve eğitimine kabul edildikten sonra bir eğitim tasması verilir. Temel eğitimi tamamlandıktan sonra resmi bir tasmaya geçilir. Çoğu zaman bir kişinin bir eğitim tasmasını almadan önce, eğitimi veya sahiplik (mülkiyet) sözleşmesi imzalaması yaygın bir uygulamadır. Bu sözleşme Efendi ve itaatkarın/kölenin birlikte dolduracakları detayları içerir. Sözleşmede tasmalama ile ilgili detaylar da genellikle yer alır. Efendilerin büyük çoğunluğu eğitim süresince tasma kullanmaz ve bu sadece tercihe bağlıdır.

En Yaygın Kullanılan Tasmalar

Koruma Tasması

Koruma tasması tam da anlamından anlaşılacağı gibidir. Bu tasma s-tipinin, bir efendinin korumasında olduğunu ve eğitim sürecine henüz başladığını belirtir. Sürecin henüz ilk adımlarıdır.

Değerlendirme Tasması

Kölenin efendinin huzurunda rahat ama dikkatli olması gereken kısıtlı sürelerde takılır. Kalıcı olmamakla birlikte kölenin henüz değerlendirilmekte olduğunu gösterir.

Eğitim Tasması;

Bu tasma genellikle efendi tarafından bir köle eğitilmek üzere kabul edildiğine önerilir. Bu tasmayı kölenin bu aşamada kabul etmemesi veya sağlanan koşulları tekrar müzakere etmek istemesi rastlanılan bir durumdur.

Resmi Tasma;

Bu artık kölenin eğitiminin bittiği ve kabul edildiği son aşamadır. Bu tasmanın kabul edilmesi, kölenin efendisine tam bağlılığını ve itaatini gösterir.

Sahne (Scene) Tasması

Bu tasma genellikle Scene dediğimiz, D/s pratikleri sırasında kullanılan fonksiyonel bir tasmadır. Sadece play için kullanılacağı gibi genel anlamda da kullanılması yine isteğe bağlıdır.

7 Mayıs İstanbul Gösterisinin Ardından
Vaketa Deri Nedir?

Bir yanıt yazın

Sepetim
Dilek listesi
Son Görüntülenen
Kategoriler
Para Birimi